Ситуація на Донбасі стрімко погіршується — ОБСЄ

1 хв читати

Спецпредставник чинного голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі посол Мікко Кіннунен після чергового засідання ТКГ на рівні глав делегацій заявив про погіршення ситуації з безпекою на Донбасі.

За інформацією пресслужби ОБСЄ, організація продовжує фіксувати масові порушення режиму припинення вогню.

«З моменту останнього засідання ТКГ Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повідомила про 6 тис. 746 порушень режиму припинення вогню, включаючи 1 тис. 451 вибух. За останній тиждень жовтня місія зафіксувала найбільшу кількість порушень з липня 2020 року», — заявив він.

Він додав, що наявність та використання систем озброєння, які заборонені взаємними зобов’язаннями сторін у рамках мінських угод, викликає побоювання через ризик подальшої ескалації.

За словами Кіннунена, останнім часом СММ ОБСЄ стикається з погіршенням труднощів під час виконання свого мандату на сході України. Зокрема, за останні два тижні місія зіткнулася із 37 випадками обмежень свободи пересування, два з яких — на підконтрольній уряду території.

9 листопада агентство Bloomberg із посиланням на дані британської розвідувальної компанії Janes повідомило, що Росія перекидає до кордону з Україною танки.

 

#АТО #загострення #Донбас #ОБСЄ #Кіннунен