У РНБО відповіли німецьким депутатам стосовно біженців

1 хв читати

Секретар РНБО Олексій Данілов відкинув пропозицію німецьких соціал-демократів тимчасово розмістити в Україні мігрантів, які перебувають на кордоні Польщі та Білорусі.

Рада національної безпеки і оборони України обговорила міграційну кризу на кордоні між Білоруссю і Європейським Союзом, неподалік від українських територій. Як зазначив на брифінгу секретар РНБО Олексій Данілов, влада вирішила розробити план дій на випадок, якщо потік тисяч мігрантів поверне в бік України.

За його словами, на засіданні також обговорили заяву детутата німецького Бундестагу, речника з зовнішньополітичних питань фракції Соціал-демократичної партії (СДПН) Нільcа Шміда (Nils Schmid). Раніше в середу той запропонував Україні тимчасово прийняти мігрантів з Близького Сходу і Африки, які перебувають на кордоні Польщі й Білорусі, допоки їхні заявки про притулок розглядують у ЄС.

“В нас є пропозиція соціал-демократам Німеччини взяти до себе додому по два, по три, по п’ять (мігрантів – Ред.). Якщо мало місця, в Бундестазі є ще кабінети, хай беруть їх до себе і хай вони там знаходяться. З якого це переляку ми маємо їх брати до себе?”, – заявив Данілов. Він зауважив, що така пропозиція саме соціал-демократам прозвучала на засіданні РНБО. “Я не жартую. Дуже дивно, коли німці починають нам розповідати, що нам з цього приводу робити”, – додав він.

Данілов не уточнив, як саме українська влада планує реагувати у випадку потоку біженців, але запевнив журналістів, що “алгоритм дій буде адекватний”.