Johnson&Johnson розділять на дві компанії

1 хв читати

Американська Johnson & Johnson планує розділитись на дві компанії, акції яких торгуватимуться на біржах, – повідомляє “ProUkraine”  з посиланням на The Wall Street Journal.

Повідомляється, що J&J в першу компанію увійде високоприбутковий і ризикований бізнес рецептурних препаратів і медичних пристроїв, а в іншу увійде широко відомий бізнес, що повільно зростає, у сфері споживчих товарів медичного призначення.

За словами головного виконавчого директора компанії Алекса Горського, J&J відмовиться від споживчого підрозділу протягом 18-24 місяців. За його словами, компанія ухвалила таке рішення, оскільки бізнес, клієнти та ринки сильно “розійшлися в різні боки” останніми роками, зокрема під час пандемії COVID-19.

Яку форму набуде поділ, як називатиметься нова компанія і хто її очолить, ще доведеться вирішити, додав він. При цьому J&J планує структурувати угоду так, щоб вона не оподатковувалась. За словами CEO, цілком імовірно, що J&J виділить споживчий підрозділ і проведе розміщення акцій, але рішення поки що не прийняте.

#JohnsonJohnson #вакцина #лікивідвірусу #лікуваннякоронавірусу #COVID19