На Київщині активісти виявили промислові стоки, які потрапляють до Стугни

2 хвилини читати

Активісти та представники державних служб Обухівського району спільно зафіксували факт потрапляння стічних промислових відходів до річки Стугна, – повідомляє “ProUkraine”  з посиланням на “Київський регіон”.

Скоріш за все це запах відходів стічних неочищених вод, – вважає радник голови Обухівської РДА по дотриманню екологічної політики, громадський інспектор з охорони довкілля Дар‘я Жаврида.

Тут був конфлікт, як я бачу. Вони тут перекопали… закопали… і в цьому місці заглушили, – пояснює присутнім Володимир Волощук  – головний спеціаліст відділу жкг Обухівської РДА. Далі кинули трубу і тепер відходи потрапляють спочатку в одне болото, потім з нього і інше і вже далі прямо у Стугну.

В даному місці берег річки Стугна – це ще територія промзони Обухова. І тут хтось тишком-нишком зливає, у досить великих об’ємах, нечистоти прямо у річку де купаються наші діти і де купаємося ми, – обурений голова ГО “Трипільський край” Євген Цяпенко.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “ProUkraine” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

На думку Дар’ї Жавриди тут можлививі такі порушення:

  1. Псування і забруднення земель. Порушення ст.167 Земельного кодексу України;
  2. Забруднення. Порушення ст.99 Водного кодексу України;
  3. Неналежне поводження з відходами. ст.17 Закону України про відходи

На місце події була викликана слідчо-оперативна група Обухівського управління поліції. Сподіваємося, правоохоронці сумлінно віднесуться до розслідування цього неподобства.

Дане порушення зафіксувала комісія по контролю за використанням та охороною земель, лісів, надр, водоймищ, атмосферного повітря, рослинного в тваринного світу та інших природних ресурсів Обухівського району Київської області.

Склад комісії:

  • Присяжна Оксана – в.о. завідувача сектору екологіі Обухівськької РДА;
  • Волощук Володимир – головний спеціаліст відділу жкг Обухівської РДА;
  • Назаренко Михайло – дільничий офіцер поліції, старший лейтенант поліції;
  • Ковтуненко Ольга – профільний фахівець сектору державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Обухівського відділу ГУ ДПССУ;
  • Цяпенко Євген – голова громадської організації «Трипільський край»;
  • Жаврида Дар‘я – радник голови Обухівської РДА по дотриманню екологічної політики, громадський інспектор з охорони довкілля.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “ProUkraine” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

#кримінал #журналіст #Обухів #вулицяПромислова #стоки #порушення #воднийкодекс #земельнийкодекс #законпровідходи