США надала кораблі для посилення України у Чорному морі

1 хв читати

З початку російської агресії Сполучені Штати надали допомогу Україні загалом у сумі понад $2,5 млрд, а нещодавно наша країна отримала від США патрульні катери для посилення військових сил у Чорному морі, – повідомляє “ProUkraine” з посиланням на Голос Америки.

Корабель із двома переобладнаними патрульними катерами, які раніше використовувала Берегова охорона США, у суботу пройшов Чорноморську протоку, прямуючи до Одеси. США вирішили передати Україні катери після того, як виникли побоювання щодо можливої російської агресії. Катери призначені для посилення ВМС України в Чорному морі.

Сполучені Штати, Україна та НАТО останніми тижнями звинувачують Росію у загрозливій поведінці щодо Києва у зв’язку з нарощуванням російського військового угрупування біля українського кордону.

Київ втратив більшу частину своєї військово-морської потужності після окупації Криму, коли Росія захопила більшу частину українського військово-морського флоту. З того часу Україна намагається відновити свій флот за допомогою країн НАТО.

Цього літа Держдепартамент США схвалив потенційний продаж Україні до 16 патрульних катерів Mark VI та супутнього обладнання на суму близько $600 млн.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “ProUkraine” тут: https://t.me/proukraine_org_ua

Фото: з сайту Голос Америки.

#США #ВійськоваДопомога #кораблі #катери #ЧорнеМоре #агресіяросії #окупаціяКриму #ДерждепартаментСША #НАТО #патрульнийкатер