США не виключають російського вторгнення в Україну

1 хв читати

Вашингтон попередив своїх європейських партнерів про те, що Росія може піти на вторгнення в Україну, – повідомляє “ProUkraine” з посиланням на американське агентство Bloomberg.

США занепокоєні концентрацією військ Росії біля кордонів України. Тому Вашингтон попередив ЄС про те, що Росія може піти на вторгнення в Україну.

За даними агентства, оцінки Вашингтона ґрунтуються на інформації, якою американська сторона ще не поділилася з ЄС. За словами чиновників, які знайомі з думкою Білого дому, ця інформація підкріплена загальнодоступними доказами. У джерелі зазначається, що представники адміністрації президента США Джо Байдена поки не надали своїх коментарів з цього приводу.

На думку близького до Кремля джерела видання Bloomberg, Росія нині не має наміру розпочинати війну з Україною. Але агресор хоче показати, що готовий застосувати силу у разі такої потреби. За інформацією іншого джерела, наступ малоймовірний, оскільки російські війська зіткнуться з громадським опором у Києві та інших містах.

#Україна #США #Вашингтон #росія #вторгнення #Bloomberg.