Відключати електроенергію більше не будуть – Зеленський

2 хвилини читати

Президент Володимир Зеленський повідомив, що в Україні не буде відключення електроенергії, оскільки до держави вже прямують кораблі із вугіллям.

Про це Зеленський заявив у відеозверненні опублікованому на його сторінці у Facebook, пише “ProUkraine”. За його словами, держава не залишить громадян без світла та тепла.

“Держава нікого не залишить без світла і тепла. Тут теж все просто, попри те, що все не просто у світі, який переживає енергетичну кризу. Але наш принцип: переживати менше, а працювати – більше. Тому держава підготувала атомну енергетику. За останні тижні запущено два додаткові блоки – на Рівненській та Запорізькій АЕС. Ще один блок Запорізької АЕС буде запущено у найближчі тижні, до кінця листопада”, – заявив президент.

Окрім цього, він наголосив, що ймовірні відключення світла можуть лякати лише тих, у кого “відключено логіку та критичне мислення”.

“Проста порада, щоб не чути брехливі чутки про відключення світла – відключайте звук на деяких брехливих каналах. А краще – не дивіться взагалі. Це береже і нерви, і електроенергію. По-друге, держава успішно долає виклик щодо нестачі вугілля. Нестачі не буде. Крім нашого українського вугілля, буде сім кораблів Панамакс, які вже прямують і прибудуть до українських портів найближчим часом. Вугілля, яке ми доставляємо морем – повністю закриває потреби енергетичної сфери до кінця цього року. У разі необхідності, такі ж наші дії закриють потребу до кінця усього опалювального сезону” – підкреслив Зеленський.

Щодо газу, то у жовтні Зеленський запевняв, що в Україні достатньо запасів газу, і пояснював, що така кількість зможе забезпечити побутових споживачів.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “ProUkraine” тут: https://bit.ly/3a1JE4L