Водія маршрутки, який перевозив стоячих пасажирів оштрафували на 17 тисяч

1 хв читати

Решетилівський райсуд Полтавської області покарав водія маршрутки за порушення правил карантину, – повідомляє “ProUkraine” з посиланням на «Судовий репортер».

Згідно інформації з постанови суду 13 жовтня на міжміському маршруті Новооріхівка-Полтава чоловік перевозив 24 пасажира, тоді як в автобусі було тільки 18 місць для сидіння, включаючи місце водія.

Обставини справи підтверджуються адмінпротоколом поліції, в якому водій зазначив: «перевозив стоячих пасажирів, прошу обмежитись попередженням», а також відеозаписом.

У судовому засіданні водій пояснив, що потрібно було заправитися бензином, але грошей не вистачало, тому він набирав пасажирів понад встановлену кількість.

Беручи до уваги темпи поширення COVID-19, суспільну небезпеку такого порушення і те, що невиконання водієм вимог закону ставило під загрозу життя та здоров’я усіх пасажирів, які перебували в салоні автобусу, суд вважає, що підстав звільнення для відповідальності немає. Чоловіка оштрафували на 17 тисяч гривень.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “ProUkraine” тут: https://t.me/proukraine_org_ua

#ПолтавськаОбласть #РешетіловськийСуд #суд #НовиниУкраїни #Новооріхівка #Полтава #перевезення #порушення #рішеннясуду #штраф #маршрутка #водій