Українським рестораторам пропонують сучасні технології автоматизації бізнес

5 хвилини читати

Життя ресторану не можна уявити без кухні, а життя ресторатора – без системи автоматизації. Неможливо поставити на одну ступінь успішну роботу закладу та облік, який дост ведеться на папері. Сучасна POS-система буде ключем до успіху будь-якого закладу, – повідомляє Pro Ukraine.

Щоб обрати систему, яка підійде саме вам варто звернути увагу на багато аспектів. Приділіть свій час тому, щоб познайомитись з програмами, які представлені на ринку, та оберіть саме ту, яка підійде для вашого бізнесу.

Як обрати POS систему для ресторану

Визначте потреби, які має задовольнити POS-система. Це може бути робота зі статистикою, інтеграція з іншими програмами, складання різноманітних звітів та простота самої програми. Визначте формат обслуговування у закладі – чи важливо мати мобільну програму, щоб розраховувати гостей біля столиків чи вам достатньо буде однієї стаціонарної каси на барі, наприклад.

Оберіть POS-систему, яка надає надійну та ефективну технічну підтримку. Важливо, щоб в разі будь-яких запитань чи помилок підтримка швидко змогла прийти на допомогу. При виборі програми звертайте також увагу на відгуки інших рестораторів та просто користувачів. Адже саме вони зможуть надати свою неупереджену думку щодо системи.

СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ

АВТОМАТИЗАЦІЇ РЕСТОРАНУ

Перевагою також стане можливість протестувати програму перед її придбанням. Такий тест надасть вам максимум інструментів, щоб визначитись чи відповідає конкретна система автоматизації вашим вимогам.

Основні функції програми для обліку

Программа для обліку може містити в собі безліч потрібних для роботи функцій. Але одним з основних все одно залишаються: фінансовий і складський облік та статистика.

  • Фінансовий облік

Фінансовий облік в програмі автоматизації допоможе відслідковувати всі фінансові операції, в тому числі всі витрати на постачання, зарплату працівників та інші рахунки. Він допоможе складати щотижневі та щомісячні звіти з усіма доходами та витратами, переглядати аналітиту та вести звітність для податкової.

  • Складський облік

Система автоматизації повинна показувати залишки всіх товарів на складі, щоб ви могли відстежувати продажі позицій та поповнювати склад вчасно. Також має бути можливість додавати постачання та працювати з постачальникам, проводити інвентаризації та списання. Це мінімальний набір інструментів, без якого не обходиться жоден ресторан, тому він обовʼязково має міститись в POS-системі.

  • Статистика продажів

Статистика продажів допоможе переглядати щоденний обіг коштів, скільки чеків проводять в закладі та які страви найбільше подобаються клієнтам. Вона дозволяє слідкувати за всіма процесами в закладі, прибирати з меню непопулярні позиції та прогнозувати майбутні продажі та акції, наприклад.

Українським рестораторам пропонують сучасні технології автоматизації бізнес

Сучасні технології в програмах обліку

Багато з сучасних програм пропонують також додаткові модулі, без яких не обходиться робота багатьох закладів:

  1. Автоматизація доставлень

Досвід карантину показав, що закладам важко втриматись на плаву без можливості продавати страви на доставку. Тож робота з замовленнями на винос буде перевагою для закладу, а автоматизація доставлень у програмі буде перевагою для POS-системи.

Системи автоматизації доставок дозволяють в режимі реального часу відстежувати місцеперебування замовлення від ресторану до клієнта. Також ви можете створити власний сайт для замовлень та аналізувати статистику замовлень. Деякі програми також надають можливість працювати з застосунком для курьерів, щоб розвозити замовлення.

  1. QR-меню

Електронне меню вже відома альтернатива звичайним паперовим меню. Воно не потребує багато витрат та зміни в таке меню ви можете внести за 5 хвилин. До QR-меню можна підключити і оплати. Це збереже час клієнта та офіціанта, бо зробити замовлення та оплатити його гість може самостійно та без зайвих зволікань.

  1. Хмарна програма для фіскалізації продажів – ПРРО.

Інтеграція з ПРРО допоможе фіскалізувати продажів та передавати інформацію про них відразу в податкову. Крім того, ви можете створювати Х- та Z-звіти, переглядати звіт за фіскальними товарами та на основі цього подавати звітність в податкову.

ПРРО не потребує від вас витрат на додаткове обладнання та обслуговування. Знадобиться лише зареєструвати форми в податковій та провести нескладні налаштування в програмі.

Переваги програми Poster

Сервіс для ресторанного бізнесу від Poster пропонує не просто програму, а цілу екосистему, яка зможе автоматизувати майже всі процеси в закладі. В програмі вийде працювати з фінансовим та складським обліком, переглядати детальну статистику, створювати фінансові рахунки, налаштовувати акції та програми лояльності.

Poster – українська компанія, що надає цілодобову підтримку в чаті та по телефону, яка в будь-який момент допоможе вирішити всі запитання. Також ви можете протестувати програму протягом 15 днів абсолютно безкоштовно, щоб зрозуміти, чи підходить вона вам.

Програма інтегрується з багатьма сервісами доставлень та має власний модель доставки, налаштування якого займе декілька хвилин. Крім цього власне QR-меню та ПРРО полегшить життя ресторатора та поліпшить роботу в закладі.

#Київ #КиївськаОбласть #ресторан #Poster