Дванадцять українок взяли участь у фотопроєкті  «Сильніші за стихії»

3 хвилини читати

«Сильніші за стихії»: презентація благодійного арткалендаря, героїнями якого стали військовослужбовиці, ветеранки, медикині та волонтерки, відбудеться в Києві, – повідомляє Pro Ukraine.

Дванадцять українок, які взяли участь у фотопроєкті  «Сильніші за стихії», постали в образах різних явищ природи. Окрім чотирьох основних стихій — вода, вогонь, земля та повітря — героїні уособлюють лаву, зливу, лавину, громовицю, хурделицю, вітер та інші грізні та заворожливі природні феномени. Ініціатива зібрати жінок для спільного проєкту належить засновниці благодійного фонду YOUkraine Анні Мурашенко.

«Презентація календаря стане одночасно благодійним та мистецьким заходом. За допомогою світла і музики ми плануємо створити особливу атмосферу, в якій кожна героїня представить свій портрет і свою стихію», — розповіла Анна Мурашенко

Інтерактивна презентація календаря відбудеться 21 лютого. У заході також візьмуть участь волонтери, військовослужбовці та представники Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, адже три з героїнь благодійного календаря були бранками окупантів. 

Інтерактивна презентація календаря відбудеться 21 лютого

Дванадцять українок взяли участь у фотопроєкті  «Сильніші за стихії»

Проєкт реалізований разом із фотографинею Катериною Карпенко. Музичний супровід забезпечує Юрій Звонарь.

  • «Громовиця» — Дзвенислава Сіра, медична кураторка Патронатної служби «Азову», військовослужбовиця 12 бригади спеціального призначення НГУ «Азов».
  • «Хурделиця» — Соломія Вітвіцька, волонтерка та ведуча 1+1. 
  • «Вітер» — Ореста Бріт, волонтерка та засновниця благодійного фонду «БОН».
  • «Повітря»Марина Верхогляд, військова лікарка, старша лейтенантка медичної служби 72 ОМБр.
  • «Вода»Анна Мурашенко, волонтерка, засновниця благодійного фонду YOUkraine.
  • «Вогонь»Мер’єм Джеліл, начальниця управління по роботі з постраждалими (бійці, поранені, військовополонені та безвісти зниклі) та членами їх сімей МВС України.
  • «Лава»Валерія «Нава» Суботіна, захисниця Маріуполя, письменниця.
  • «Земля»Олеся Мельниченко, ветеранка українсько-російської війни, парамедикиня, доброволиця ОЗСП «Азов».
  • «Шторм»Катерина Прядченко, військовослужбовиця 12-ї бригади спеціального призначення НГУ«Азов».
  • «Злива»Любов Гоголь, капітанка Центрального управління безпілотних систем  Генерального штабу Збройних сил України.
  • «Буревій»Наталя Нагорна, воєнна кореспондентка ТСН, 1+1
  • «Снігова лавина» — Софія Черепанова, волонтерка, активістка, членкиня громадської організації «Жінки зі сталі».

Примірники з автографами

продадуть на благодійному аукціоні

Кілька примірників з автографами всіх «стихій» цього ж вечора продадуть на благодійному аукціоні. Далі фотовиставка переїде до київської галереї «Д12», а з березня портрети можна буде побачити у торговельно-розважальному центрі «Гулівер». 

Кошти з продажу благодійного календаря витратять на закупівлю дронів для 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців. 

Презентація фотокартин і календаря відбудеться о 18-00, 21 лютого. З міркувань безпеки локацію організатори повідомлять після акредитації. Для акредитації заповніть форму за посиланням.