Кока-Кола та Український Червоний Хрест відбудовують дитячий садочок на Київщині

3 хвилини читати

Три мільйони доларів США інвестувала Система Компаній Кока-Кола у відбудову дитячого садочка у селі Богданівка, який був зруйнований внаслідок бойових дій на початку повномасштабного вторгнення. Проєкт реалізовуватиме Український Червоний Хрест.

Відповідно до розробленої проєктної документації, у 2024 році отримано дозвільні документи на початок будівельних робіт і вже розпочато перший етап будівництва нового садочка для Великодимерської громади.

«Кока-Кола вирішила збудувати та подарувати громаді села Богданівка новий дитячий садочок на знак підтримки і поваги до українських людей та громади, на території якої вже 25 років працює український завод з виробництва напоїв Сoca-Cola. Ми впевнено стоїмо пліч-о-пліч з нашими людьми, громадами та клієнтами, і цей проєкт є ще одним доказом нашої непохитної відданості», – повідомив Генеральний директор Coca-Cola HBC в Україні, Вірменії та Молдові Аднан Топіч.

Відео з місця події у селі Богданівка від нашого медіапроєкту “ProUkraine”:

Український завод Кока-Кола розташований на території Великодимерської об’єднаної територіальної громади, до якої належить також і село Богданівка, яке знаходиться практично поряд з заводом.

Окрім внеску у відбудову і гуманітарної допомоги, Кока-Кола ділиться з українцями позитивними емоціями. Зокрема, наприкінці 2023 року завод виготовив спеціальну благодійну партію 1 000 000 пляшок напою Сoca-Cola, які було роздано українцям, які зараз живуть у дуже непростих обставинах по всій території країни, щоб подарувати їм приємні миттєвості в період зимових свят.

На заводі Кока-Кола встановлено рекорд України

«Протягом останніх двох років «Кока-Кола» фокусує підтримку України на гуманітарній допомозі людям та на зміцненні громад. Зокрема, спільно з Українським Червоним Хрестом закуплено та передано у громади 45 мобільних котелень, що так необхідні в зимовий період; 70 тисяч продуктових наборів; 5 тис. постільних комплектів із теплими ковдрами; понад півсотні потужних електрогенераторів для освітніх, медичних, гуманітарних закладів та багато іншого», – зазначила Генеральна директорка компанії «Кока-Кола Україна» Олена Середа.

Новий дитячий садочок у Богданівці розрахований на 80 дітей і у ньому вже передбачене укриття. Закінчення будівельних робіт заплановано на другу половину 2025 року.

«Український Червоний Хрест, як найбільша гуманітарна організація країни, має потужний досвід не лише в реалізації масштабних гуманітарних проектів, але й у відбудові об’єктів соціальної інфраструктури. Ми маємо багаторічну успішну історію співпраці з Системою Компаній Кока-Кола в Україні, і докладемо максимум зусиль, щоб діти громади мали новий комфортний садочок якомога швидше», – повідомив Максим Доценко, Генеральний директор Національного комітету Українського Червоного Хреста.

Раніше видання «Київський регіон» повідомляло, що Система компаній Кока-Кола спільно з Фундацією Кока-Кола виділили українцям благодійну допомогу на суму понад 35 мільйонів доларів.

#ProUkraine

Фото надано компанією Кока-Кола